Zeemandliederen, meezingers en tranentrekkers tijdens de Tranen van Van Cooth. foto Janet Olde Wolbers
Zeemandliederen, meezingers en tranentrekkers tijdens de Tranen van Van Cooth. foto Janet Olde Wolbers

Winkelgebied Oranje Zuid wil meefeesten met het centrum

Economie

BREDA - Winkelgebied Oranje Zuid wil meer betrokken worden bij het centrum van de stad. Om die reden zijn de ondernemers van het gebied bezig met het bedenken van verschillende evenementen.

De plannen van de ondernemers zitten momenteel nog in de brainstormfase. De sfeer die deze evenementen moet uitstralen is al wel duidelijk. “Het zullen kwalitatief hoogstaande evenementen zijn en geen zuipfestijnen, daar zijn andere gebieden veel beter in”, vindt Jacco Heijkoop van de Sinjoor. Volgens hem is er een grote doelgroep bestaande uit families en 50-plussers die op bepaalde feestdagen niet aan hun trekken komt in het centrum.

Carnaval, Koningsdag en de Tranen van Van Cooth zijn de eerste evenementen waar winkelgebied Oranje Zuid iets mee wil doen. Heijkoop wijst erop dat Oranje Zuid als een van de weinige winkelgebieden beschikt over een dubbele weg. “Vroeger ging de carnavalsoptocht altijd door deze straten, waarom nu niet meer? Waar houdt het centrum op?”

Heijkoop ziet ook mogelijkheden om de singelloop naar het gebied te halen. hij hoopt hier binnenkort een gesprek over te hebben met de organisatoren. Daarnaast denken de ondernemers ook na over een eigen braderie. “Maar we gaan niet het Ginneken of de markt nadoen, het moet wel iets toevoegen”, vertelt Heijkoop.

Volgens Heijkoop is het belangrijk dat eerst het ondernemersfonds van de grond komt. Het is de bedoeling dat in 2016 de eerste evenementen in het winkelgebied worden gehouden. “Volgend jaar kan Koningsdag ook gevierd worden in winkelgebied Oranje Zuid”, belooft Heijkoop.