foto Flickr, Jason Popesku
foto Flickr, Jason Popesku

The Greenery verkoopt vestiging in Breda

Economie

BREDA - The Greenery heeft twee vestigingen, waaronder die in Breda, verkocht aan de Belgische vastgoedbelegger WDP. Het handelshuis in groente en fruit zal wel gebruik blijven maken van de faciliteiten als huurder.

WDP heeft voor de twee locaties een bedrag  neergelegd van 46 miljoen euro. Daarnaast gaat de aankoop gepaard met een extra investering door de vastgoedbelegger van 26 miljoen euro. Zo wil WDP de komende 2 jaar 20.000 vierkante meter nieuwbouw ontwikkelen op het IABC-terrein. Huurcontracten van bestaande huurders op het terrein blijven gewoon staan.

The Greenery wil met de verkoop van het vastgoed de kosten drukken en haar bankleningen terugbetalen. Het bedrijf kampt al enige tijd met een teruglopende omzet. In 2013 daalde deze van 1.4 euro naar 1.3 miljard euro. Een jaar later zakte dit bedrag verder met 200 miljoen euro naar 1,1 miljard euro.

In 2014 nam The Greenery al afscheid van vijf van de acht vestigingen in Nederland. Hierbij vielen toen ook 350 ontslagen. De groente- en fruitmarkt heeft het de laatste tijd extra zwaar vanwege het handelsboycot met Rusland.