Afbeelding
flickr

Accountants keuren jaarrekening 2014 van de gemeente Breda goed

Politiek

BREDA - Het accountantsbureau EY Accountants heeft de gemeentelijke jaarrekening van 2014 goedgekeurd op zowel het punt van getrouwheid als rechtmatigheid. De cijfers van de gemeente voldoen hiermee onder andere aan het Besluit Begroting en Verantwoording Gemeente en Wet Normering bezoldiging Topfunctionarissen.

Naast schouderklopjes gaf EY Accountants de gemeente ook wat aanbevelingen mee over zaken die beter kunnen. Zo kwamen de accountants erachter dat cijfers werden gewijzigd terwijl het controleproces al was gestart. Ook de interne controles en de onderbouwing van diverse balansposten kan beter. In het rapport van EY wordt extra aandacht besteed aan de rechtmatigheid van inkoopprocessen, aanbestedingen en de gang van zaken rondom het Sociale Domein.

De gemeente laat in een reactie weten de adviezen omtrent de rechtmatigheid ter harte te nemen. Het controleproces is volgens de gemeente echter niet anders gegaan dan in voorgaande jaren. Deze werkwijze was volgens de gemeente ook bij de accountant bekend en de wijzigingen zouden juist zijn gemaakt vanwege bevindingen die tijdens de controle werden gemaakt. EY en de gemeente gaan hierover nog in gesprek.