OP maandag 14 maart in Prinsenbeek. foto Guido van der Kroef
OP maandag 14 maart in Prinsenbeek. foto Guido van der Kroef

Ouderen slaan handen ineen voor bouw seniorenflat Prinsenbeek

Economie

BREDA - Jan van den Hondel en Henk van Hooijdonk, twee senioren uit Prinsenbeek, zijn van plan om een seniorenappartement in hun dorp te bouwen. Het duo wil hiervoor een collectief oprichten samen met andere ouderen. Het gebouw zal plaats bieden aan 12 tot 16 woningen.

Egbert Kalle van Droomwonen Breda begeleidt de twee senioren bij het project. Volgens hem toont de gemeente zich in ieder geval al positief over de bouwplannen. Mogelijke locaties voor het seniorenappartement zijn hierbij ook al besproken. Zo is er gekeken naar het pand van de Boerenbond, het Michael College en ook de flat van Hagedonk. Al deze gebouwen staan leeg of komen dat binnenkort te staan. “Het wordt sowieso een plek dichtbij het centrum van Prinsenbeek”, aldus Kalle.

Om het project naar de ontwerpfase te brengen moet eerst 60% van de woningen een toekomstige eigenaar vinden. Hiervoor belegd de groep binnenkort een informatieavond. “Het aantal aanmeldingen dat naar aanleiding van die avond binnenkomt zal bepalen of we het bouwplan voortzetten of niet”, zegt Kalle. Zelf gelooft hij dat er genoeg belangstelling zal zijn om te starten. “In het begin is het altijd een kip-ei verhaal. Zonder groep is het moeilijk om grond te krijgen en zonder grond moeilijker om een groep te enthousiasmeren. Als dadelijk de eerste ontwerpschetsen er liggen is de overige 40% zo verkocht."

Volgens Kalle loop je bij de bouw van een huis via een collectieve constructie in het begin meer risico en moet je harder werken dan bij een kant-en-klaar huis. “Aan de andere kant maak je wel het hele proces mee waardoor dit transparant wordt en kan de kostenbesparing  oplopen tot 15% van de koopprijs".

De informatieavond is op donderdag 7 mei om 19.30 in de Heemkundekring De Rijf aan de Vijverstraat 3 in Prinsenbeek.