Bosbrand Mastbos, 17 april 2014. foto Perry Roovers/SQ Vision
Bosbrand Mastbos, 17 april 2014. foto Perry Roovers/SQ Vision

16-jarige Bredanaar opgepakt voor bosbrand Chaam

Politie

BREDA - De politie heeft een 16-jarige Bredase jongen opgepakt die in verband wordt gebracht met de bosbrand in Chaam. Het vuur verwoestte zondag 60 hectare bos.

Na de melding van een recreant rukte de brandweer uit met zeker 15 blusvoertuigen. Er was veel rookontwikkeling en het bluswater moest van elders worden aangevoerd. Om die redenen schaalde de brandweer op naar GRIP1, wat betekent dat alle hulpverleningsdiensten waaronder politie, GHOR, brandweer en gemeente samenwerken bij de bestrijding van de brand.

De rook trok richting Alphen. Ook in Riel en Hilvarenbeek werd overlast van stank en rook gemeld. Bij metingen door meetploegen van de brandweer werden geen gevaarlijke hoeveelheden schadelijke stoffen gemeten. Om 22.15 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is gebleven met een kleinere ploeg om na te blussen.

De politie heeft het vermoeden dat de brand is aangestoken. Naar aanleiding van een tip is maandagmorgen een 16-jarige Bredanaar aangehouden. Hij zit vast voor verhoor. Technisch onderzoek vindt nog plaats.