Deels afgesloten op zaterdagavond 6 juni.
Deels afgesloten op zaterdagavond 6 juni.

Emerparklaan deels afgesloten tijdens laatste uurtjes Pussy Lounge

Cultuur

BREDA - 90 bussen, 12.500 bezoekers en parkeerplaatsen voor 1500 auto’s met een tijdelijke brug. Het hardstyle muziekevenement Pussy Lounge bij de Asterdplas heeft dit jaar een heel verkeersplan in elkaar gedokterd. Onderdeel daarvan is ook een gedeeltelijke afsluiting van de Emerparklaan.

Het evenement vindt op zaterdag 6 juni van 11.00 tot 23.00 uur plaats. Bezoekers kunnen dan 12 uur lang genieten van muziek van Darkraver, Paul Elstak en de gebruikelijke spectaculaire lichtshow van het evenement.

Om al die bezoekers goed aan en af te voeren is één rijbaan van de Emerparklaan tussen Moerlaken en Krommedijk ’s avonds nachts tussen 21.00 en 01.00 afgesloten. Het gaat om de  rijrichting Moerlaken richting Krommedijk. “Hier parkeren vanaf 21.00 uur circa 90 touringcars die zo’n 5.000 bezoekers naar het evenement vervoeren”, aldus de gemeente Breda. Voor het doorgaande verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld, aangegeven met borden.”De Emerparklaan is dan wel beschikbaar voor doorgaand verkeer in tegengestelde richting.”

Bezoekers die wel met de auto komen worden geleid naar een groot parkeerterrein voor bezoekers met 1.500 plaatsen bij het evenemententerrein. Dit is bereikbaar via een tijdelijke brug; uitrijden kan via de achterzijde aan de Rietdijk.

Voor de bezoekers die met taxi of pendelbus komen, of die zich laten afzetten worden breng- en haalplekken gemaakt. Touringcars lossen overdag hun passagiers bij de bushalte bij het winkelcentrum. Ze parkeren daarna bij het NAC-stadion. Vanaf 21.00 uur ’s avonds parkeren ze op de dan afgezette strook op de Emerparklaan.

Het evenement was dit jaar weer binnen een half uur uitverkocht. De organisatie heeft dit jaar voor het eerst omwonenden uitgenodigd voor een kijkje achter de schermen. Afgelopen jaar kwam een aantal omwonenden in actie tegen het evenement. Zij beklaagden zich over geluidsoverlast en betoogden dat de Asterdplas geen geschikte locatie is voor een dergelijk evenement.