Cultuurnacht 2015: projectie Spanjaardsgat.
Cultuurnacht 2015: projectie Spanjaardsgat. Wijnand Nijs

Vanaf maandag gamen op het Spanjaardsgat

Cultuur

BREDA - Na de feestelijke test en introductie tijdens de Cultuurnacht op 23 januari bleef het lang stil rond de interactieve projectie op het Spanjaardsgat. Inmiddels hebben de beamers een plek gevonden en kan er vanaf maandag gegamed worden op de muren van het Spanjaardsgat  

De realisatie van het project duurde wat langer dan gepland omdat een goede plek gevonden moest worden om de sterke beamers die nodig zijn voor de game en de projectie te bevestigen. De afgelopen dagen is er ‘s nachts al getest.

De 3D-projectie is een samenwerking tussen bedrijfsleven, gemeente Breda en opleidingen van Avans en NHTV. In de game worden bekende beelden van Breda, als de skyline van de Koepel gekoppeld aan een game die met een gratis app live gespeeld kan worden op de muren van het Spanjaardsgat. Vervolgens worden op beide torens de high scores geprojecteerd.

De concepten en de visualisaties komen van drie studenten van de AKV|St. Het is de bedoeling dat andere studenten de komende twee jaar weer nieuwe projecties ontwikkelen.

Het project moet bijdragen aan de bekendheid van Breda als stad van beeldcultuur en tevens een link leggen met het historisch erfgoed van de  Het is de bedoeling dat de projecties en de game de komende twee jaar te zien blijven zijn.