Ronald Hage bij het OLV.
Ronald Hage bij het OLV.

OLV neemt afscheid van meer dan 75 jaar onderwijservaring

BREDA - Twee boegbeelden van het OLV, zo worden Ronald Hage en Piet van den Boomen genoemd. Deze week namen beiden na jarenlange trouwe dienst afscheid van het Onze Lieve Vrouwe Lyceum. Voor beiden was een bijzonder afscheid gepland. Hage werkte 41 jaar in het onderwijs, waarvan 39 jaar bij het OLV. Van den Bomen werkte 37 jaar bij de Bredase school.


Hage gaf aardrijkskunde en was afdelingsleider van 2 en 3 havo. Van den Boomen was docent muziek. Op hun laatste lesdag werden ze ‘s ochtends, gehuld in mantel en mijter op het hoofd, als ware ze heiligen in de gangen ontvangen. Er werd gezongen en er was muziek. De laatste lessen van Hage werden gegeven in de gymzaal samen met zijn twee zonen en schoondochter. Tijdens deze lessen presenteerden zij het doe- en denkspel aan de leerlingen. Van den Boomen werd tijdens zijn laatste lessen regelmatig verrast. Zo had een van de klassen een lied voor hem gemaakt.

Na de laatste bel van het schooljaar werden beiden docenten samen met hun echtgenotes verrast door een muzikaal optreden. De hele middag stond in teken van muziek. Er werd een concert gehouden in de Ledevaertkerk. Het concert werd gehouden door oud-leerlingen van de muziekdocent en oud-collega’s van beiden.

Piet van den Boomen


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief