Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Politie arresteert herriemakers feestboot

Politie

CENTRUM - De politie heeft dinsdagavond met hulp van de brandweer 17 opvarenden van een feestboot aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde. Na afloop van de Palm Parkies in het Valkenberg veroorzaakten zij geluidsoverlast en waren ze volgens de politie niet voor rede vatbaar.

Agenten die aanwezig waren bij het muziekevenement in het Valkenberg kregen rond tien een melding dat via de Academiesingel een grote boot naderde die veel herrie veroorzaakte. De dienders zagen dat de boot inmiddels midden op het water ter hoogte van het park stillag. Er kwam harde muziek vanaf en er stond een grote groep jongeren op te feesten. De muziek kwam uit twee grote geluidsboxen, gevoed door een aggregaat.

Twee agenten leenden een kajuitboot om bij de feestboot te komen. Een van de partygangers duwde de boot met de agenten weg, zodat zij niet aan boord konden komen. De politiemensen eisten dat de muziek uit moest en dat anders arrestaties zouden volgen. Vanaf de boot, waarop een wietlucht hing, werd volgens de politie gescholden en geroepen dat ze niets verkeerd deden. De muziek werd zelfs nog harder gezet.

Toen ook de brandweer met een boot arriveerde, ging de partyboot er al varend vandoor. Onderweg gingen op de Markkade vijf mensen aan wal en bij het Steenen Hoofd deden zeven feestgangers hetzelfde. Zij werden gearresteerd. De politie hield de laatste vijf opvarenden aan in de Haven bij Terheijden.

Het gaat om 14 mannen en 3 vrouwen, in de leeftijd van 21 tot en met 30 jaar uit Breda (13), Tilburg (1), Liempde (1) Chaam (1) en Buren (1). De politie gaat met de gemeente overleggen om dit soort overlast de komende week verder te voorkomen. Tijdens het toezicht bij het evenement bekeurde de politie ook nog zeven minderjarigen vanwege het nuttigen van alcoholische drank. Zij gaan naar Bureau Halt.