Afbeelding

NAC praat met Spaanse spits Daniel Lucas Segovia

NAC

BREDA - NAC is, zoekend naar een nieuwe spits, serieus in gesprek met de Spanjaard Daniel Lucas Segovia. “Wij zijn inderdaad met hem bezig”, bevestigt technisch directeur Robert Maaskant. “De speler wil wel, we praten nu met zijn club.”

Lucas, zoals zijn voetbalnaam kortweg luidt, staat nog tot medio 2017 onder contract bij SKN St. Pölten, dat uitkomt in de Oostenrijkse Erste Liga. In 38 duels maakte hij vorig jaar voor die club 16 doelpunten. De Spanjaard scoorde onder meer in het (met 2-3 verloren) duel met PSV, in de derde voorronde van de Europa League.

NAC kan een versterking voor de aanval heel goed gebruiken sinds het vertrek van Adnane Tighadouini (naar Malaga) en Erik Falkenburg (Wllem II). In de laatste oefenduels kwamen de Bredanaars amper aan scoren toe. Vrijdagavond al speelt NAC zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, thuis tegen FC Volendam.

Of het gaat lukken om Lucas al voor dat duel binnen te hengelen? “Daar doe ik geen enkele uitspraak over,” zegt Maaskant, die ervan baalt dat de naam van zijn beoogde aanwinst vandaag uitlekte. “Knap speurwerk, maar het bevordert de onderhandelingen niet.”

In zijn zoektocht naar een nieuwe spits klopte NAC reeds tevergeefs aan bij Michiel Hemmen (die van SC Cambuur naar BK Häcken vertrok), Mitchell Te Vrede (Feyenoord) en Darko Bodul (Dundee United). Lucas is overigens niet de enige speler met wie Maaskant nu gesprekken voert. “We zijn ook met andere jongens bezig.”

Daniel Lucas Segovia is 30 jaar oud en heeft al een hele reeks clubs achter zijn naam staan. In zijn moederland Spanje speelde hij voor de B-teams van Rayo Vallecano en Real Zaragoza. Verder kwam Lucas uit voor onder meer Club Atlético de Pinto, Atlético Baleares en Admira Wacker, voordat hij vorige zomer in dienst kwam bij St. Pölten. De Oostenrijkse Erste Liga is vergelijkbaar met onze Jupiler League, waarin NAC voor het eerst sinds 20 jaar weer uitkomt.