Arrestatie Haagweg Breda.
Arrestatie Haagweg Breda. Perry Roovers / SQ Vision

Update: Wilde achtervolging in binnenstad, vier arrestaties na vechtpartij (foto's)

Politie vechtpartij

BREDA - De politie heeft na een wilde achtervolging door een deel van de binnenstad drie personen gearresteerd. De agenten zijn nog op zoek naar een vierde persoon. Die zou zich in een pand aan de Haagweg bevinden.

Foto's van de zoektocht naar de verdachten

De achtervolging begon vermoedelijk tegen kwart over twaalf. Daarbij maakte de politie gebruik van agenten in burger en geüniformeerde dienders, zowel te voet als met de auto. De aanleiding zou volgens een agente ter plaatse een vechtpartij zijn. Nadere gegevens ontbreken nog.

Arrestaties zouden plaatsgevonden hebben in de buurt van de Hoge Brug en Schorsmolenstraat. Vandaar voerde een achtervolging over Haagdijk en Middellaan tot aan de Haagweg, waar rond een uur gezocht werd naar de vierde persoon die betrokken zou zijn geweest bij het incident.

Update 13.40 uur: Ook de vierde verdachte is aangehouden. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat het gaat om een vechtpartij. Een vijfde persoon is naar het ziekenhuis overgebracht om behandeld te worden aan verwondingen. De vier aangehouden personen zijn mannen. Onderzoek en gesprekken met de betrokken partijen en eventuele getuigen moeten uitwijzen of er aanleiding is voor strafrechtelijke vervolging.  

Update: 16:31 uur:
De aangehouden vier personen  zijn  49, 23, 21 en 13 jaar oud. Zij werden aangehouden op de Havermarkt en de Nieuwe Prinsenkade. Het slachoffer is 31.