Afbeelding

Spectaculaire arrestatie op Concordiastraat (foto's)

Politie

BREDA - De politie heeft donderdagmiddag om 17.30 uur op spectaculaire wijze vier personen gearresteerd op de Concordiastraat. Bij tenminste een van hen zou volgens een getuige een vuurwapen gevonden zijn.

De mannen werden uit een geparkeerde auto gehaald. De agenten waren gekleed in kogelwerende vesten. Bij de arrestatie waren meerdere politievoertuigen aanwezig. De aangehouden personen werden een voor een gedwongen met hun handen omhoog van de auto weg te lopen en in het midden van de straat achteruit richting de politieauto te lopen. Vervolgens moesten ze op hun knieĆ«n midden op straat plaatsnemen en werden ze een voor een geboeid afgevoerd. Tijdens de arrestatie werden ze onder schot gehouden door de agenten.

De aanleiding voor de arrestatie is nog onbekend. "Er zaal aanleiding zijn geweest om te denken dat ze een vuurwapen hadden", aldus een woordvoerder van de politie. Het bleek te gaan om een nepwapen, meldde de politie om kwart voor zeven via twitter. "Wel strafbaar", aldus de tweet.