Op het Schoolakkerplein verzamelden zich van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september foodtrucks voor de Eeterij op Wielen.
Op het Schoolakkerplein verzamelden zich van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september foodtrucks voor de Eeterij op Wielen. Thijs Kroezen

Eeterij op Wielen: Op het Schoolakkerplein je maal bij elkaar scharrelen

Economie

GINNEKEN - De geur van vlees op de barbecue is niet weg te denken bij de tweede editie van Eeterij Op Wielen in het Ginneken. Tientallen foodtrucks staan opgesteld om de bezoekers te voorzien van een hapje en een drankje. Ondanks het heerlijke najaarszonnetje dat het Schoolakkerplein verwarmt, is het niet zo druk als de editie in april.

Er is voor ieder wat wils tussen al het lekkers. Van vegetarisch en vlees tot verse fruitcocktails. De kleurrijke trucks zijn omgebouwd tot keukentjes op wielen. Bij een tent is het wel erg druk. Stacks verkoopt hamburgers van vlees, vis of een vegetarische variant. Daarnaast is er ook nog pulled pork te krijgen. “Nu loopt het even storm”, vertelt Tom Kuiper, een van de medewerkers. “Maar het valt over het algemeen nog een beetje tegen.”

De truck stond er ook tijdens de eerste editie van het foodfestival in april. Kuiper: “Maar toen was het wel echt veel drukker. Ik denk dat er deze keer wat minder aan marketing is gedaan. Laten we hopen dat het morgen nog bijtrekt”, zegt hij terwijl er een paar hamburgers op de grillplaat worden gelegd.

De mensen die wel zijn gekomen vermaken zich uitstekend. Paella, mosselen, aardappels op stok en wraps. Bij een blik over de tafels zie je een arsenaal aan heerlijke gerechten. Onder het genoot van een wijntje en de klanken van de band Tin Pan Alley worden de verschillende hapjes naar binnen gewerkt.

Mensen genieten enorm, maar er zijn ook kleine kritiekpunten. Een van de bezoekers had gehoopt op wat kleinere porties, tipt ze. “Nu zit je na twee of drie gerechten wel vol. Als ze de porties iets kleiner hadden gemaakt, had ik meer lekkers kunnen proeven voor hetzelfde geld.”

 Ook voor overbodig afval heeft het festival een oplossing bedacht. Wie zijn eerste drankje koopt, schaft daar gelijk een glas bij aan. Zo is men extra zuinig op het glas en zwerven de plastic bekers niet op de grond.

Voor wie zelf nog wat wil proeven van de grill of de verleiding niet kan weerstaan om een bord paella te proberen, staan de foodtrucks nog tot zondagavond acht uur klaar. Er is geen entree en een gerecht kost gemiddeld zes euro.