Logo bredavandaag.nl
Esther Hereijgers Fotografie

TEDxBreda presenteert ‘surfdude’ en expert onhandigheid als eerste sprekers

BREDA - De organisatie van TEDxBreda heeft de eerste sprekers voor de editie van 5 november bekendgemaakt. Raimke Groothuizen en Ron Geertse staan die dag op het podium van Mezz.         


Raimke Groothuizen is een Bredase animatiefilmmaker en docent animatie op een Grafisch Lyceum. Haar korte animatiefilm ‘De kleine Kraai met blote billen’  filmfestivals draaide over de hele wereld op filmfestivals. Daarnaast kreeg ze in 2013 de titel ‘Jong MKB­er van Nederland’.

Haar TED-talk gaat vooral over onhandigheid, iets waarin ze zichzelf als expert ziet. “Onhandigheid brengt mij in de meest ongemakkelijke en gekke situaties. Maar in plaats van me daarvoor schamen, heb ik mijn eigen onhandigheid volledig omarmd.”                      

Geertse noemt zichzelf een ‘surfdude’. Hij studeerde grafisch ontwerp en werkte daarna twintig jaar bij de luchtmacht. Daarna begon hij zijn eigen bedrijf waarin hij bedrijven helpt met ontwerp en met het verzinnen van ideeën. Surfen speelt nog steeds een belangrijke rol in zijn leven. Of, zoals hij het zegt: ‘Onthoudt, zelfs een slechte dag op het strand, is beter dan een goede dag op kantoor.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief