Logo bredavandaag.nl
Spreker Ron van den Ouweland.
Spreker Ron van den Ouweland. (TEDxBreda)

TEDxBreda maakt nieuwe sprekers bekend

BREDA - TEDxBreda kondigt vier nieuwe sprekers aan voor het programma van 5 november in Mezz. Het gaat om Esther van der Ham, Machteld Cossee, Manuela Kalsky en Ron van den Ouweland. Eerder kondigde TEDxBreda al Raimke Groothuizen en Ron Geertse aan


De Bredase Esther van der Ham is eigenaar van Droomvallei Uitgeverij. Daarnaast schrijft en illustreert ze creatieve en positieve kinderboeken. “Met De Droomvallei maakt ze de wereld een beetje vrolijker en kleurrijker”, aldus de organisatie. Tijdens de TEDx-lezing vertelt zij hoe zij vanuit haar werk als kinderboekenauteur en illustrator iets kan betekenen voor kinderen in een oorlogssituatie.

De Haarlemse Machteld Cossee heeft het Syndroom van Usher, waardoor zij steeds minder ziet en hoort. Toch is zij ambassadeur bij ushersyndroom.nl. Tijdens TEDx vertelt zij hoe met haar doorzettingsvermogen en positieve instelling geleerd heeft om te gaan met haar visuele en auditieve beperkingen. Ook spreekt ze over haar rol bij ushersyndroom.nl.

Manuela Kalsky is professor Theology and Society aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is zij directeur van het theologische onderzoekscentrum van de Dutch Dominicans. De succesvolle multimedia website Nieuwwij.nl heeft zij helpen opzetten, waarbij de verbinding tussen mensen van verschillende religies en culturele achtergronden centraal staat.

Als zelfstandig entrepreneur streeft Ron van den Ouweland ernaar om de identiteit van merken te versterken door het creëren van artefacten, oftewel het ontwerpen van de organisatorische evolutie. Tijdens zijn werk staat de tijd centraal, waardoor het ontwerp kan groeien of veranderen in de tijd. Daarnaast helpt hij anderen hun eigen creatieve vermogen te laten ontdekken.

TEDxBreda maakt in de aanloop naar 5 november meer sprekers bekend.  FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief