Afbeelding

Weldoener betaalt kerstdiner 50 gasten Voedselbank Breda

Algemeen

BREDA - Niet tweehonderd, maar zelfs driehonderd klanten van Voedselbank Breda schuiven dinsdagavond aan bij het 9e kerstdiner, dat wordt aangeboden door  Rotary Club Breda Zuid. Een flink deel van de extra gasten kan worden uitgenodigd door een gift van een anonieme weldoener, die voor 50 gasten betaalt.

Door Aysha van Gorp

De deelnemers die niet met eigen vervoer kunnen komen worden thuis opgehaald door leden van de Rotary Club Breda Zuid en Innerwheel Breda. Daarna worden ze ook weer thuis gebracht.  Leden van Rotaract, de jeugdafdeling van Rotary, hebben voor de kinderen een speciale hoek ingericht waar ze kunnen spelen, tekenen en spelletjes doen.  Restaurant Bouvigne Paradijs verzorgt het buffet.

Afgelopen jaar kwamen 85 van de mensen die zich hadden aangemeld niet opdagen. Naar aanleiding daarvan en van een aantal soortgelijke incidenten daarvoor, besloot de voedselbank toen hen een rode kaart te geven. Zij mochten tot 1 juli 2015 niet meer mee doen aan externe acties en ook kregen ze geen non-food producten meer.

Desiré van Veldhoven, medewerkster bij de Voedselbank Breda, zegt dat ze het effect van de rode kaart duidelijk merken. Voor dit jaar is ze hoopvol gestemd. “We hebben de luxe dat er meer plekken zijn waardoor iedereen die zich heeft opgegeven ook kan komen. We verwachten dan ook dat er dit jaar aanzienlijk minder mensen zijn die zich wel hebben aangemeld maar toch niet komen. We hebben er hard aan gewerkt.”