Afbeelding
Oldtimerclub Manege Overbos

Prinsenbeek zaterdagavond oase van licht

Algemeen

PRINSENBEEK - Licht, licht en nog eens licht: Prinsenbeek maakt zich op voor de vierde editie van de lampjestocht. Zaterdagavond zal een stoet van verlichte voertuigen dwars door de straten van het dorp gaan rijden.

Trekker Oldtimer Club Manege Overbos heeft ook dit jaar de touwtjes in handen genomen om de vierde editie tot een succes te maken. Voorzitter Wim Renne van de club kijkt er naar uit. “Er doen dit jaar zo’n dertig voertuigen mee. Vorig jaar waren dat er 37, maar omdat Etten-Leur ook een tocht organiseert, hebben we er wat minder. Toch mag dat de pret niet drukken,” zo meldt Renne.

De dertig voertuigen die dit jaar de straten in Prinsenbeek gaan verlichten, zijn voornamelijk tractoren. Renne: “Daarnaast gaat iemand ook op de motor, wordt er een soort van bierfiets van stal gehaald en is er ook een vrachtwagen,” vertelt Renne, die zelf ook meedoet: “Ik rijd op een grote wagen die zo’n 18 meter lang is. Er staan drie windmolentjes op, dus daar kunnen de mensen me wellicht aan herkennen. Ik heb natuurlijk wel wat hulp moeten krijgen en dan ging het voornamelijk om het laswerk.”

De vierde editie van de lampjestocht is wat anders als de voorgaande edities. “De gemeente heeft ervoor gezorgd dat in de Schoolstraat alle lantaarnpalen uit kunnen. Dit is natuurlijk schitterend, want dit levert een gezelligere sfeer op. Daarnaast hebben enkele voertuigen harde muziek mee aan boord.”

Naast de lampjestocht is er nog veel meer te doen in het dorp. Zo kun je een kijkje gaan nemen bij het Glazen Huis of een rondje schaatsen op de naastgelegen ijsbaan. “Voor het dorp is het een leuk weekend. De samenwerking met het Glazen Huis en de ijsbaan is daarin perfect, dus de mensen zullen zich niet vervelen.”

De verlichte voertuigen vertrekken om 18.00 uur vanaf het terrein van Manege Overbos aan de Beekse Stationsweg en gaan dan via de Valdijk, Haverdijk, Middenweg, Groenstraat, Westerkim, Molenstraat, Heikantsestraat, Velsgoed en Beeksestraat richting Markt. Om 19.00 uur begint hier de lampionnenoptocht. Dan maakt de stoet een rondje Schoolstraat, Molenstraat en Kapelstraat, om om 19.30 uur weer op de Markt terug te keren. Om 20.00 uur is het vertrek naar Manege Overbos, waar om 20.30 uur een lichtshow begint.