Afbeelding

Jonge wielrenners kunnen zich bewijzen op Bavelse Berg

Sport Breepark

BREDA - Het idee voor het evenement is nog maar vers, maar toch is voormalig wielrenner Servais Knaven al druk in de weer om een wielerevenement voor jeugd te organiseren. De Finish zal daarbij moeten plaatsvinden op de Bavelse Berg op het Breepark in Breda.

Het evenement is expliciet bedoelt voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. Knaven: “Ik kwam op het idee om dit organiseren toen ik mijn kinderen zag fietsen,” zo vertelt de Nederlandse ploegleider. “Kinderen weten vaak de weg tijdens het fietsen niet en er ontstaat daardoor een beetje angst. Met dit evenement moet dat afnemen. Dit doen we mede door vrijwilligers mee te laten fietsen.”

Het evenement is een idee van Knaven, terwijl de organisatie bij Hands and Wheels ligt. In samenwerking met wielervereniging Breda hebben zij ervoor gekozen om de leeftijden op te splitsen. Categorieën 1&2 (8, 9 jaar) starten in Bavel voor een rit van 9km, terwijl categorieën 3&4 (10,11 jaar) starten bij de Jumbo in Ulvenhout (16km). Categorieën 5&6 (12,13 jaar) beginnen in Galder voor een 24 kilometer lange rit en alle 14-jarigen gaan vanaf Chaam 31 kilometer fietsen. “En de bedoeling is dat alle categorieën op het Breepark eindigen, waar ook de finish is.”

Een naam voor een evenement heeft Knaven nog niet. “We werken voorlopig onder de naam Bavelse Berg Classic, maar die naam gaat nog veranderd worden. We zoeken nog een sponsor die ons daarbij kan helpen. Ook moet er nog een vergunning voor het evenement worden aangevraagd, dus je kunt wel stellen dat er nog een hoop staat te gebeuren,” aldus Knaven.

Het evenement staat gepland op zondag 11 september 2016 om 13:00 uur.