My Sweet Pie aan de Nieuw Ginnekenstraat in Breda
My Sweet Pie aan de Nieuw Ginnekenstraat in Breda Wijnand Nijs

Nominatie Breda Pluim: My Sweet Pie

Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: My Sweet Pie

De naam van dit taartenrestaurant/ patisserie verklapt het al. My Sweet Pie is zoet en schattig. Het pand is gelegen aan de Nieuwe Ginnekenstraat, op de hoek van het Van Coothplein. De zaak opende hier in 2014. Bij My Sweet Pie draait het om de originele, zelfgemaakte en heerlijke taarten. Daarnaast kun je terecht voor lunch en high tea. De inrichting is zoet en bijpassend. Het theeservies, schattige theepotjes en de gebaksbordjes passen helemaal bij het concept. De ‘tearoom’ doet daardoor erg huiselijk aanvoelen.

Eigenaresse Angelique Kiewiet staat met haar matchende keukenschort achter de taartenvitrine en vraagt waarmee ze de reporter mag helpen. Er staan behoorlijk wat aantrekkelijke baksels uitnodigend te wachten tot ze opgegeten mogen worden. Een klassieke appeltaart, een winterse pompoentaart, de populaire merengue aardbeientaart of de carrot cheesecake. De keuze is moeilijk. Het liefste zou je ze allemaal willen proberen.

In de zaak zelf is het gezellig druk. Enkele gasten zijn aan het genieten van een hightea met een tafel vol smakelijke producten. Er bestaat ook een tweegangen lunch, bestaande uit een tosti of een broodje. Daarna komt het zoete gedeelte. Hier krijg je homemade blueberry bananabread, een taartje en kaneelbrood bij geserveerd. Bij een High Tea word je behoorlijk verwend met de verschillende taarten en hartige producten, maar je kunt ook kiezen voor een proeverij met alleen maar taarten. En als dat allemaal wat te veel is, kun je bij My Sweet Pie ook gewoon een los stuk taart bestellen. Lekker met een kop thee, koffie of choco erbij.

Op bestelling is het mogelijk om door My Sweet Pie een taart naar wens te laten maken. Wanneer je thuis visite krijgt en je wilt wat lekkers op tafel zetten, mag je ook losse stukjes taart to-go afhalen. Dit gezellige en zoete ‘taartjesrestaurant’ is een fijne toevoeging voor de taartenliefhebbers in Breda. 

Over BredaPluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In de aanloop naar de uitreiking van de Pluim op 14 maart 2016 volgt een verkiezing en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.