De Moerdijkbrug.
De Moerdijkbrug. Sjaak Kemp/Flickr.com

‘Goed dat burgemeesters denken aan toekomst Moerdijkbrug’

Algemeen

BREDA - Burgemeesters Paul Depla van Breda en Arno Brok van Dordrecht gaan nadenken over de toekomst van de Moerdijkbrug. Een optie bestaat dat de brug, die in 2025 afgeschreven is, vervangen wordt door een tunnel. Goed idee?

“Het is goed dat de burgemeesters nu al praten over de toekomst van de brug,” stelt opleidingsmanager verkeerskunde Ruud Horman. “De brug is binnenkort afgeschreven en dus moet er een oplossing worden gezocht. Een tunnel is echter iets waar volgens mij niet zoveel voordelen aan zitten voor het verkeer. Als er bijvoorbeeld een storing is in de tunnel, zullen er waarschijnlijk twee tunnelbuizen dicht moeten. De Moerdijkbrug is gewoon een te groot cruciaal punt hiervoor. Daarnaast zullen de kosten ook hoog zijn, gok ik.”

Dennis Nouwens (Nouwens Transport) ziet voordelen voor zijn bedrijf, maar twijfelt zelf nog over een eventuele aanleg van de tunnel. “Het is goed dat de burgemeesters bij elkaar zijn gekomen om te praten over de brug. Voor mijn wagens is een eventuele tunnel wel fijn. Zo vangen ze geen wind meer en rijden ze dus zonder risico. Alleen mocht de brug verdwijnen, dan zou ik dat persoonlijk wel jammer vinden. Ik rijd er altijd graag overheen, want er is genoeg te zien. In een tunnel gaat dat niet.”

Burgemeester Depla haalde het belang van Moerdijkbrug aan tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak in de Grote Kerk op zondag 3 januari. Breda manifesteert zich de laatste jaren namelijk steeds meer als stad die de regio’s Rotterdam en Antwerpen aan elkaar verbindt. De A16 is daarbij een belangrijke verbinding.