Schaatsen op vrijdagmiddag bij IJsvermaak. foto Wijnand Nijs
Schaatsen op vrijdagmiddag bij IJsvermaak. foto Wijnand Nijs

Natuurijs in Breda bij goedgezinde weergoden

Algemeen

BREDA - Haal de schaatsen maar uit het vet en zet de glühwein en erwtensoep klaar, want misschien kan er deze week op natuurijs worden geschaatst in Breda. En zo niet, dan is erwtensoep gezien de lage temperatuur ook lekker.

Oké, toegegeven, het is even afwachten. Waar op verschillende plaatsen in Nederland al op natuurijs wordt geschaatst, is dat op dit moment in Breda nog niet mogelijk. Maar wat niet is, kan nog komen. Frans van Dorst, ijskeurmeester bij Vereniging IJsvermaak: “Als het 24 uur lang vier graden vriest, krijg je vier centimeter ijs. Maar onze zon is nu zo fijn aan het schijnen dat je misschien anderhalve centimeter overhoudt. Om te kunnen schaatsen moet de temperatuur flink onder nul blijven.”

Wie www.weeronline.nl checkt, ziet dat dat zou kunnen gebeuren. De minimumtemperatuur ligt gedurende de komende dagen rond -4. De maximumtemperatuur ligt tussen de twee en vier graden. Dat betekent dat er voldoende centimeters natuurijs zullen zijn om op te schaatsen wanneer de weergoden ons goedgezind zijn. Of slechtgezind natuurlijk, wanneer je niet van schaatsen houdt.

Overigens is de baan bij IJsvermaak, als ie open is, de eerste dagen alleen toegankelijk voor leden van de vereniging.