Afbeelding
Dex Bos

Smakelijk Breda: Pizza Casanova bij de Suikerkist

Blog

BLOG - Foodblogger Dex Bos neemt voor Smakelijke Breda al meer dan een jaar wekelijks de proef op de som bij de Bredase horeca. Lunch, diner of zelfs ontbijt, Bos test de kaart. BredaVandaag plaatst wekelijks een blog. Deze week: Pizza Casanova bij de Suikerkist.

De Suikerkist staat als een huis sinds de comeback ruim een jaar geleden. In het hoekpand op de Havermarkt is dit een toffe plek om te lunchen, borrelen en dineren. Met toegankelijke gerechten voor scherpe prijzen. Omdat de menukaart is vernieuwd heb ik enkele nieuwe gerechten geproefd.

Mediterraans plankje
Het Mediterraans plankje (8,50 euro) is een leuk voorgerecht om samen te delen! De plank bestaat uit gemarineerde olijven, smeersels, diverse vleeswaren en brood. Denk aan fuet, chorizo, spinata romana (Italiaanse salami), rauwe boerenham en serranoham. Smeer het brood met kruidenboter, pesto van geroosterde paprika, aioli en olijfolie. Alles huisgemaakt en lekker, ook leuk als borrelplank!

Pizza Casanova
Als hoofdgerecht ga ik voor een pizza. Er staan diverse pizza's op de kaart, bijna allemaal 9,95 euro. Van de pollo en margherita tot prosciutto en tuna. Mijn oog valt op de pizza casanova met gerookte zalm, garnalen, spinazie, tomaat, ui, mozzarella en tomatensaus. Deze pizza is net wat unieker dan de rest, vind ik. De pizza is goed belegd met stukjes gerookte zalm en een aantal garnalen en op de verhouding met de saus en kaas is niks aan te merken.

Eigen pizzadeeg
De smaken zijn mooi in balans en de pizza is makkelijk te eten dankzij de dunne pizzabodem. De pizzabodems worden bij de Suikerkist zelf gemaakt en met een pizzarolmachine mooi uitgerold. Geen aangeleverde pizzabodems dus, een goede zaak! Voorheen waren de pizza's bij de Suikerkist wat dikker (en een rechthoek), daar zijn ze nu van afgestapt. Deze nieuwe methode is wat mij betreft een mooie vooruitgang.

Bosvruchtencheesecake
Ik sluit af met een huisgemaakte bosvruchtencake (6,50 euro). Opvallend lekker dankzij de vrij dikke laag met bosvruchten, waardoor de smaak goed binnenkomt. De romige kaas vult het zure van het fruit goed aan. Bovendien altijd lekker in combinatie met slagroom. Inclusief citroensorbet en stuk chocolade (met espresso-twist).

Conclusie
Het eten bij de Suikerkist is stoer, toegankelijk en vers. Bestel je met 2 personen bovenstaande gerechten en deel je de Mediterraanse plank, ben je voor 3 gangen zo'n 20 euro per persoon kwijt. En dat is scherp geprijsd! Bovendien is het bij de Suikerkist gezellig zitten en heb je een uitgebreide Gin Tonic kaart tot je beschikking.

Dex Bos
Smakelijk Breda is een onafhankelijk journalistiek platform dat samenwerkt met een selectie horecazaken die op geen enkele wijze inspraak hebben op de inhoud van foodblogs.