Afbeelding

Winkeldieven Hornbach melden zich na uitzending Bureau Brabant

Politie

BREDA - De twee winkeldieven die gezocht werden vanwege een winkeldiefstal met bedreiging bij de Hornbach hebben zich dinsdag bij de politie gemeld. Dat gebeurde nadat hun foto’s in het opsporingsprogramma Bureau Brabant openbaar waren gemaakt.

Het duo werd op vrijdag 23 oktober betrapt bij het plegen van winkeldiefstal bij de Hornbach in Breda. Het tweetal trok de aandacht van een beveiligingsmedewerker. Toen de beveiliger de verdachten aansprak, bedreigde van een van hen het personeel met een mes. Het tweetal was echter vast gelegd op bewakingsbeelden van de winkel. 

Herkenning
Eigen onderzoek van de politie leidde niet tot de vaststelling van de identiteit. Om die reden werd afgelopen week de hulp van het publiek ingeroepen. De beelden van de verdachten werden openbaar gemaakt op de website en in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Er reageerden diverse personen met tips.

De twee verdachten meldden zich uiteindelijk zelf bij de politie. Ze zijn gearresteerd en ingesloten. Het gaat om twee inwoners van Breda van respectievelijk 23 en 31 jaar oud. De politie heeft na de arrestaties de beelden meteen offline gehaald. De arrestanten zitten vast op verdenking van diefstal met geweldpleging en bedreiging.