Afbeelding
Ad Baelemans

Breda waarschuwt met (nep) Bredaas tegen inbrekers

Algemeen

BREDA - In het centrum van Breda verschenen vrijdag opvallende waarschuwingsborden om aandacht te vragen voor inbraakpreventie, vooral tijdens de komende carnaval. Niet geks, zou je zeggen, alleen slaat het de plank een beetje mis als het aan de mensen op social media ligt. “Het is geen Brabants en geen Bredaas. Het is vooral voor lul”, was een van de reacties.

De tekst op de grote lichtborden luidt als volgt: “Ok mee carnaval is ut voor d’un inbreker bal.” De borden staan vaker op verschillende plaatsen in de stad om Bredanaars te waarschuwen voor insluipers. Ad Baelemans plaatste foto’s van de borden op zijn Facebook. “Gemeente Breda heeft, met behulp van een creatieve geest, gemeend de inbrekers die inbraakplannen hebben, en dit weekend toch nog gaan stappen, op de hoogte te brengen van de gevolgen”, was zijn tekst bij de foto’s.

Ondanks de ergernis kunnen de borden toch zijn gewenste effect hebben. Door de ergernis die ontstaat bij de tekst, blijft de boodschap misschien beter hangen dan normaal.

Update: De tekst is inmiddels aangepast.