NAC wint in de laatste tel met 1-0 van Helmond Sport door een goal van Kenny van der Weg.
NAC wint in de laatste tel met 1-0 van Helmond Sport door een goal van Kenny van der Weg. Peter Visser

UPDATE: NAC bevestigt komst Duarte

NAC

BREDA - NAC heeft kort voor het sluiten van het winterse transferwindow ook de ervaren middenvelder Lerin Duarte aan zich weten te verbinden. De komst werd tegen het eind van de avond bevestigd door de club, na eerdere berichten op VI.nl 

Eerder op de avond kondigde NAC zelf al de komst van centrale verdediger Kevin van Diermen aan. Daarnaast werden maandag ook de handtekeningen gezet onder het contract met de jonge spits Enes Ünal. De 18-jarige Turkse spits wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Manchester City. Vrijdagavond bekeek hij al vanaf de tribune hoe NAC in de slotseconden de volle buit binnensleepte tegen Helmond Sport.

NAC heeft zich in alle linies versterkt. Bovendien slaagde de club er in Kenny van der Weg en Mats Seuntjens te behouden. Duarte speelde de afgelopen jaren na zijn debuut bij Sparta bij Heracles, waar hij een vaste waarde was, Ajax, Jong Ajax en afgelopen seizoen ook Heerenveen. Duarte is 25.

Update: 'Welkom, Lernin'

Net na middennacht heeft NAC de transfer bevestigd. Lernin Duarte komt voor de rest van het seizoen over van Jong Ajax, waar hij nog geen minuut speelde. De middenvelder staat sinds 2013 onder contract in Amsterdam. Daarvoor speelde hij voor Heracles. Eerder werd hij al uitgeleend aan sc Heerenveen. 

Technisch Directeur Hans Smulders is blij met de komst van Duarte: "Hij brengt onze selectie ervaring en voetbalfinesse. Wij zijn er van overtuigd dat hij een goede bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van het team", aldus Smulders op de website van de club.