NAC wint zijn eerste wedstrijd met Marinus Dijkhuizen op de bank met 1-6 bij Oss.
NAC wint zijn eerste wedstrijd met Marinus Dijkhuizen op de bank met 1-6 bij Oss. Peter Visser

Dijkhuizen: ‘Zo hoog mogelijk eindigen’

NAC

BREDA - Carnavalsvrijdag staat voor NAC in het teken van een uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC van Dordrecht. De ploeg van Marinus Dijkhuizen hoopt de winst tegen Helmond Sport van vorige week vrijdag een vervolg te kunnen geven.

Eerder dit seizoen boekte NAC een ruime overwinning tegen FC Dordrecht. In augustus werd in het Rat Verlegh Stadion met liefst 7-0 gewonnen. “We kunnen weer dichterbij komen en dat goede gevoel van na de winterstop herpakken”, vertelt keeper Jelle ten Rouwelaar. “Er is sinds augustus veel veranderd, dus ik denk niet dat het dezelfde wedstrijd wordt als Dordrecht-thuis."

NAC haalde deze week drie versterkingen naar Breda. Ünal, Duarte en Van Diermen moeten de selectie van Dijkhuizen gaan versterken. Laatstgenoemde start vrijdagavond direct in de basis. Dit gaan ten koste van Michael Dingsdag. “We hebben ons de afgelopen dagen versterkt met drie goede krachten, waarvoor we complimenten aan Hans Smulders moeten geven”, vertelt trainer Marinus Dijkhuizen. “Kevin van Diermen zal vrijdag starten. Hij kan centraal goed uit de voeten en is een modelprof. Hij is goed bezig met het team en zijn teamgenoten."

NAC kan vrijdagavond op de tweede plek komen te staan. Ook vindt zondag de topper tussen Sparta en VVV Venlo plaats. “We moeten zo hoog mogelijk eindigen, de periodetitel is alleen maar extra omdat daar een mooi geldbedrag aan vast zit”, laat trainer Dijkhuizen weten.

Naast Van Diermen keert Ronnie Stam ook terug in de basis. Middenvelder Devine Naah zal plaats moeten maken voor de Bredanaar. NAC wordt in Dordrecht gesteund door ruim 250 supporters.