Afbeelding

Schrikkeldag zonnig en koud

Weer

Weersverwachting voor maandag 29 februari 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Tussen een hogedrukgebied boven Scandinavië en een lagedrukgebied boven Itali staat in Nederland nog steeds een noordoostelijke luchtstroming. Er wordt koude lucht uit Scandinavië aangevoerd.

Verwachting voor maandag
In de nacht naar maandag vriest het licht. Minima in de polders rondom Breda tot ca min2 graden en rond het vriespunt in de binnenstad van Breda. Aan het begin van de ochtend is het een beetje autoruiten krabben. De lucht is vrij droog.

Overdag is het meestal zonnig en droog. Soms zijn er wat dunne sluierwolken. De wind waait met 2 tot 3 Beaufort zwak tot matig uit het noordoosten tot oosten. Middagtemperaturen van 5 graden op het platteland tot 7 graden in de binnenstad. Het voelt nog wel vrij koud aan, maar wel iets minder koud als op zondag door de afgenomen wind.

Het weer voor de volgende dagen
Op dinsdag aanvankelijk enkele opklaringen. In de loop van de ochtend opkomende wolken met regen. Mogelijk lokaal voorafgegaan door een beetje natte sneeuw. Matige tot vrij krachtige zuidenwind, later draaiend naar zuidwest. Maxima rond 5 graden. Woensdag is het wisselend bewolkt met enkele lokale gure buien. Hagel, onweer en forse windstoten zijn bij buien mogelijk. Er staat dan gemiddeld vrij krachtige westen-  tot noordwestenwind wind bij een graad of 6. Ook donderdag is het wisselvallig met enkele buien.

Zo was het weer zondag 28 februari 2016
Maximumtemperatuur 7,2 graden
Minimumtemperatuur min0,2 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld maandag 29 februari 2016 om 22.00 uur