Logo bredavandaag.nl
Wateroverlast in het Sonsbeeckpark bij Bumperkluiven.
Wateroverlast in het Sonsbeeckpark bij Bumperkluiven. (Tom van der Put/SQ Vision)

Foodtrucks Bumperkluiven moeten even snorkelen (update)

BREDA - Foodtruckfestival Bumperkluiven in het Sonsbeeckpark heeft er deze vrijdag even een uitdaging bij: letterlijk het hoofd boven water houden. Door de hevige regenval van de afgelopen nacht is het terrein voor een flink deel onder water gelopen.


Met man en macht en met hulp van de brandweer wordt het terrein watervrij gemaakt, zodat van vrijdag tot en met zondag alsnog genoten kan worden van theater, live-muziek, evenementen voor kids en natuurlijk de naamgevers van het festival: de foodtrucks. De opening staat voor deze vrijdag gepland om 16.00 uur in plaats van het oorspronkelijke aanvangstijdtsip 15.00 uur. "Maar dat gaan we halen hoor", zegt Jacco Grinwis van het organiserende XXL Events. "We hebben zelf een pomp gehuurd, de brandweer heeft een pomp gebracht en ook de gemeente is er met een pompwagen."

Rond 12.00 uur was het water voor het grootste deel weg, aldus de organisator. "Het is een beetje improviseren, maar we gaan gewoon open", vertelt Grinwis. Halverwege de nacht, toen hij de waterstanden doorkreeg, dacht hij er even anders over. "Toen zakte de moed me wel even in de schoenen."

Bumperkluiven heeft 22 foodtrucks verleid om met hun lekkernijen naar het Van Sonsbeeckpark te komen. Daarnaast is er een bar met speciaal bier en komt Dames Pellens met een wijnbar. "Op zaterdag en zondag hebben we een tent met live-muziek en er is een oud-Hollandse zweefmolen. Een heel breed programma dus."

Zaterdag en zondag gaan de mobiele keukens om 12.00 uur open. Het festival is gratis toegankelijk.

Bekijk foto's van de wateroverlast.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief