Logo bredavandaag.nl
De Verbeetenstraat, 17 augustus 2016.
De Verbeetenstraat, 17 augustus 2016. (Wijnand Nijs)
wegwerkzaamheden

Opknapbeurt Verbeetenstraat en omgeving bij vervaning riool

BREDA - De gemeente Breda gaat de riolering in de Verbeetenstraat en directe omgeving aanpassen. Gelijktijdig krijgt een aantal straten een opknapbeurt.


De vervanging van het riool is nodig omdat het riool in de wijk in slechte staat is. Ook komt er een aparte riolering voor regenwater. Vanwege het graafwerk moet de bestrating eruit en worden kabels en leidingen verlegd. Tijdens het werk zijn diverse straten afgesloten.

Het betreft de Verbeetenstraat, Architect Peutzweg, Mgr. Zwijssenstraat en de Jan Ligthartstraat. Het werk gebeurt in fases. Het totale werk duurt ongeveer vier maanden van eind augustus tot december.

Na het werk komt in de Architect Peutzweg en Mgr. Zwijssenstraat de bestrating in dezelfde vorm terug. De Jan Ligthartstraat krijgt dezelfde bestrating als de Dr. Struijckenstraat. De rijbaan in de Verbeetenstraat versmalt en sluit zo beter aan op de omliggende straten. Alle trottoirs krijgen nieuwe tegels. In het najaar komen er nieuwe bomen in de Jan Ligthartstraat.

Bewoners moeten tijdens het werk hun auto parkeren in de Montessoristraat of andere omliggende straten. De woningen blijven te voet en met de fiets bereikbaar. Ook moet huisvuil soms op andere plaatsen worden aangeboden.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief