Logo bredavandaag.nl
Marcel Mossou

Hitte in Breda: Koeien zoeken de koelte en water voor hardlopers

BREDA - Het is geheel Nederlands om bij uitzonderlijk mooi of slecht weer zich te beklagen over de uitersten. Aanleiding genoeg, deze week. Want wat is het warm. Een hittegolf zelfs. Toch levert dat niet alleen geklaag op.


Het zorgt ook voor  mooie plaatjes en mooie momenten. Zoals Marcel Mossou ervoer tijdens een fietstocht met kleinkind langs de Mark. Zoals op de foto te zien is, spotte hij een kudde koeien die haast over het water van de rivier lijkt te lopen. Hier, iets voorbij de Bieberg, zoeken de dieren verkoeling door jaloersmakend met de poten in het water te staan.

Anderen zorgen dat mede-Bredanaars het minder warm hebben. Zoals advocaat Peter Schouten. Die zag tot zijn verbazing nog steeds mensen hardlopen door de Baronielaan en besloot de dappere sporters een handje te helpen, door flesjes water aan het eind van zijn tuinpad klaar te leggen in een mandje. "Inmiddels zijn ze allemaal weg", laat hij weten. 

Peter C. Schouten on Twitter

Wie het zaterdag nog steeds warm heeft, kan - naast een duik in de Galderse Meren of Wolfslaar - ook naar het Valkenberg. Daar staat tussen 14.00 en 16.00 uur een watergevecht gepland, waarin meer dan 250 personen via Facebook al hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn.

De gemeente heeft inmiddels contact gehad met de organisatie. "En afgesproken dat ze na afloop ook opruimen", aldus de woordvoerder. Breda heeft geen bezwaar tegen de waterpret. "We roepen op om er een feestje van te maken en het vooral leuk te houden met elkaar."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief