stratocumuluswolkenvelden boven Prinsenbeek
stratocumuluswolkenvelden boven Prinsenbeek Nico Koevoets

Aanhoudend rustig weer

Weer

Weersverwachting voor dinsdag 20 september 2016

Algemene luchtdrukverdeling
De luchtdruk is nog steeds hoog van Scandinaviƫ via Nederland naar Frankrijk. Boven onze omgeving staat een noordelijke luchtstroming. Die voert wolkenvelden vanaf zee aan.

Verwachting voor dinsdag
Zoals het weer gisteren was, zo zal het vandaag zijn. Het is opnieuw rustig weer met wolkenvelden en soms wat zonneschijn. Het blijft op de meeste plaatsen droog, doch een enkel verdwaald licht buitje is niet uitgesloten. De wind waait met 1 of 2 Beaufort uit noord of noordoost. De aangevoerde lucht voelt prettig aan bij maxima rond 20 tot 21 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag weinig verandering. Op donderdag passeert in de loop van de dag een zwak front. Aanvankelijk kan de zon wat schijnen, later op de dag is het meestal bewolkt met kans op wat lichte regen of motregen. De wind waait zwak uit het zuidwesten bij een graad of 21. Vrijdag min of meer het omgekeerde van donderdag. Eerst overwegend bewolkt en nog kans op een beetje regen. Gaandeweg de dag meestal droog en ook wat ruimte voor de zon. De westenwind is zwak en de temperaturen hangen rond de 20 graden.

Zo was het weer maandag 19 september 2016
Maximumtemperatuur 19,6 graden
Minimumtemperatuur 13,0 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld maandag 19 september 2016 om 20.00 uur