Afbeelding
Politieteam Weerijs

Scooterrijder (15) vlucht na illegaal ritje op scooter vader

Politie

BREDA - Een 15-jarige jongen uit Breda is vrijdagmiddag rond 14.15 uur op de Hamdijk aangehouden na een achtervolging door een motoragent. De jongen reed zonder rijbewijs en had zonder toestemming de scooter van zijn vader gepakt.

Een motoragent surveilleerde vrijdag rond 14.10 uur over de Groenedijk. Hij reed in de richting van de Terheijdenseweg. Hij zag op het fietspad een scooter rijden in dezelfde richting. Hij zag dat de bestuurder snel omdraaide en over het grasveld richting de Brusselstraat reed, kennelijk om aan een eventuele controle te ontkomen.

De politieman ging in achtervolging. Hij zag dat de scooterrijder tussen  geparkeerde auto’s de stoep opreed. Plotseling liet de verdachte zijn bromfiets achter en ging te voet verder. Hij rende de Malmedystraat in. De motoragent reed de vluchter op de Hamdijk klem. De agent pakte de verdachte vast die zich echter losrukte en weer wegrende. De agent achterhaalde hem waarna zij beiden op hun buik ten val kwamen.

De bromfietser schreeuwde dat zijn arm uit de kom was. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en na behandeling op het politienbureau verhoord. Hij verklaarde dat de bromfiets van zijn vader was, hij had die stiekem gepakt. Hij werd opgehaald door zijn ouders die aangaven dat zij de aanhouding terecht vonden. Hun zoon is aangemeld bij Bureau Halt.