Afbeelding

Pas zomer 2017 duidelijkheid over tracé Zuid-West 380 kV

Algemeen

BREDA - Het voorkeursalternatief voor het 380 kV-hoogspanningstracé door West-Brabant is pas in de zomer van 2017 duidelijk in plaats van eind dit jaar. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken donderdag weten.

Door de samenwerkende overheden in West Brabant, TenneT en het ministerie van EZ is geconstateerd dat de benodigde informatie om een zorgvuldig afgewogen keuze te kunnen maken, nog niet volledig is. “Geconcludeerd is dat er meer tijd nodig is om op een zorgvuldige wijze tot een besluit te komen. Dit betekent dat besluitvorming niet einde dit jaar, maar direct na de zomer van volgend jaar plaatsvindt”, aldus de woordvoerder van de minister.

Dit past volgens het ministerie nog in de planning van de bouw van de hoogspanningsverbinding, die is voorzien in de periode 2020-2024. “De partijen beseffen dat het vervelend is dat burgers in West-Brabant langer in onzekerheid verkeren, maar geven prioriteit aan zorgvuldigheid bij de aanleg van dit tracé.”

Eind juni van dit jaar is het tracédocument gepubliceerd met vier alternatieve tracés om te komen tot dit voorkeursalternatief van de 380 kV-hoogspanningstracé door West-Brabant. Als vervolg hierop wordt er gewerkt aan een milieueffectrapportage en wordt een oplossing gezocht voor een aantal knelpunten in de tracés.