De strijd tussen de nummer zes en nummer één van de Jupiler League.
De strijd tussen de nummer zes en nummer één van de Jupiler League. Peter Visser

NAC-VVV langs de meetlat: de beste, slechtste en de hoogtepunten (foto's)

BREDA – Het spektakel tussen NAC en VVV bleef uit. In een koud Rat Verlegh Stadion werd er vrijdagavond niet gescoord: 0-0. Thijs Kroezen beoordeelt de wedstrijd. De hoogtepunten, de slechtste man op het veld en de beste. Met hoofderollen voor Barker en Korte. Maar wie is wat?

Hoogtepunt van de wedstrijd:
De verdediging van NAC is dit seizoen nog wel eens de zwakste schakel geweest van het elftal, maar tegen VVV had de achterste linie de zaken goed op orde. Eerder dit seizoen na de bekerwedstrijd tegen de Limburgers klaagde trainer Dijkhuizen dat Seuntjens niet genoeg werd aangepakt. Ditmaal ging dat beter en werd er weinig gecreëerd door VVV. Seuntjens raakte gaandeweg de tweede helft steeds gefrustreerder en pakte uiteindelijk nog geel.

Hoogtepunt van de eerste helft:
NAC was in de eerste helft de betere ploeg. De Bredanaars hadden veel de bal en speelde met aanvallende intenties. Giovanni Korte was de gevaarlijkste speler aan de kant. De vleugelspeler was zijn directe tegenstander een paar keer te slim af, maar een keer maakte hij het wel heel bont. Met één schitterende lichaamsschijnbeweging liet hij verdediger Roel Janssen struikelen, om vervolgens rustig weg te kappen. Koekoek!

Hoogtepunt van de tweedehelft:
Cyriel Dessers was al half aan het juichen, maar zag zijn inzet langzaam langs de paal rollen. Helaas aan de verkeerde kant. Na een goede aanval werd Dessers het strafschopgebied ingestuurd. Hij tikte de bal met een snelle beweging langs Van Crool en keek de bal na. De bank van NAC sprong op, maar kon weer gaan zitten toen de bal naast was gegaan.

Beste NAC-speler:
Giovanni Korte. De rappe rechtsbuiten zorgde voor veel gevaar deze wedstrijd. Met zijn snelheid en lichaamsschijnbewegingen was hij zijn tegenstander vaak te slim af. In de eerste helft was de kleinste man van het veld ook nog  dicht bij een doelpunt. Opvallend genoeg scoorde hij bijna met een kopbal, maar doelman van Crool wist de inzet te stoppen.

Slechtste NAC-speler:
Brandon Barker. Speelde de huurling van City een hele slechte wedstrijd? Nee, dat zeker niet. Toch eindigen de acties van Barker te vaak met balverlies in plaats van met een kans. Hij is waarschijnlijk een van de snelste spelers van de Jupiler League, maar het levert tot nu toe veel te weinig op.

Sfeer in het stadion:
Er zat een recordaantal bezoekers op de tribune op vrijdagavond in het Rat Verlegh Stadion, maar in de eerste helft leek het nog niet op drukst bezochte wedstrijd van dit seizoen. Ondanks de kou ontdooide het publiek wat in de tweede helft en werd er massaal gezongen vanaf de tribunes.

Samenvattend:
Niet het spektakel waar op gehoopt was van te voren, maar geen slecht resultaat voor NAC. Uiteraard was winst beter geweest, maar de Bredanaars kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Het speelde aanvallend en gaf achterin heel weinig weg. NAC verdiende om te winnen, maar verzilverden de kansen niet. Zonde, zeker tegen een directe concurrent als VVV.

De foto's van Peter Visser: NAC-VVV in beeld