De brand bij De Faam, donderdag 22 december 2016, van afstand gezien.
De brand bij De Faam, donderdag 22 december 2016, van afstand gezien. Thomas van Rooij

Deze rookwolken brand De Faam maken advies duidelijk (foto's)

Politie

BREDA - ‘Houd ramen en deuren dicht, zet de ventilatie uit’. Die melding is donderdagochtend twee keer verstuurd via NL-Alert vanwege de grote, inmiddels uitslaande brand bij De Faam.

Bij de brand raakte volgens de brandweer niemand gewond. Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk. Rond half tien kwam de eerste melding, vrij snel daarna schakelde brandweer op naar grote brand. Rond 13.00 uur meldt de brandweer dat een hoogwerker wordt ingezet bij het blussen van de brand. Ook zijn brandweermannen in het pand in om de brandhaard te bestrijden

Het gebouw van de NHTV aan de Archimedesstraat en de dependance van de Spoorzoeker aan die straat werden ontruimd vanwege de rookontwikkeling. In de NHTV trok de rook door het pand, wat zorgde voor enorme stank. Vanaf afstand is goed te zien waarom besloten werd tot ontruiming en waarom het advies ramen en deuren dichthouden werd gegeven. Door de matige wind blijven de rookwolken laag en lang boven de bebouwing hangen.

De brandweer is met meerdere voertuigen in actie om de brand te bestrijden en krijgt daarbij hulp van korpsen uit de regio. Het is onduidelijk welke bedrijven getroffen zijn. De brand zou ontstaan zijn bij het paintballcentrum dat aan de achterzijde van het complex zit.