Logo bredavandaag.nl
Just Rijken

Lied Bredase singer-songwriter krijgt ‘airplay’ vanaf Grote Kerk

BREDA - De Bredase singer-songwriter Caroline Admiraal hoort vanaf 10 januari haar eigen nummer ‘Sweet Lips’ enkele maanden lang op het automatische carillon van de Grote Kerk in Breda.


Het is op de Grote Kerk terechtgekomen nadat stadsbeiaardier Paul Maassen het automatische carillon van de Grote Kerk had aangeboden voor de veiling van 3FM Serious Request.

In eerste instantie leek het erop dat de clubraad van NAC het winnende bod deed, maar uiteindelijk won een privé-persoon.  Dat bleek een vriendin van singer-songwriter Caroline Admiraal. “Ik had wel uitgesproken dat ik het super vet vond als mijn nummer vanaf de Grote Kerk te horen was, maar ik had daar verder niks mee gedaan”, vertelt Caroline.

Totdat haar vriendin haar benaderde. “Ze zei tegen me dat de veiling gesloten was en dat ik gewonnen had. Ik snapte niet hoe, ik kon het echt niet geloven maar hoe cool is het dat mijn eigen liedje daar gaat klinken.”

Paul Maassen zocht contact met haar om het nummer te kiezen. “Pas toen de stadsbeiaardier belde geloofde ik het. Het liedje dat ik gekozen heb, is erg speciaal voor me. Uit een van mijn oude bands is een gitarist overleden, hij heeft dit liedje vaak met me gespeeld. Het is alsof het liedje nu de hemel in klinkt.”

Het nummer ‘Sweet Lips’ is vanaf 10 januari tot medio mei, tussen 07.00 en 23.00 uur elk uur, om kwart voor het hele uur, te horen op het automatische carillon van de Grote Kerk in Breda.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief