Gewapende overval op Domino's Pizza aan de Roeselarestraat, vrijdag 14 oktober 2016.
Gewapende overval op Domino's Pizza aan de Roeselarestraat, vrijdag 14 oktober 2016. Perry Roovers/SQ Vision

SP wil helderheid over criminaliteitscijfers Breda

Politiek

BREDA - Het kennelijke gat tussen de gerapporteerde criminaliteitscijfers en de werkelijke cijfers, is voor de SP aanleiding te vragen naar de situatie in Breda.

De SP verwijst naar een gelekt rapport van OK en politie waaruit zou blijken dat de criminaliteit in Nederland groter is dan uit de officiële cijfers blijkt. Fractievoorzitter Bas Maes wil weten of er naar aanleiding van die berichtgeving aanleiding is te twijfelen aan de uitkomsten van de veiligheidsmonitor.

In de brief met vragen aan het college stelt Maes dat ondanks de ‘vercameraïsering’ van Breda er toch nog steeds met regelmaat berovingen plaatsvinden in Breda. “Onder meer maaltijdbezorgers zijn daar slachtoffer van. Mede hierdoor overheersen gevoelens van angst onder een deel van de mensen.”

Maes wil weten of de bestuurders een gebrek aan capaciteit bij politie herkennen en of zij ook signalen ontvangen dat de ontwikkeling van criminaliteit minder positief is dan de cijfers doen vermoeden.

Daarnaast kaart de fractievoorzitter de onveiligheid in de fietstunnels in en naar de Haagse Beemden aan. Bij een van de tunnels werd enkele weken geleden een jongen beroofd. De voorzitter van de Wijkraad Bekom sprak tegenover BredaVandaag van een bekend probleem. Maes wil weten of BOA’s ook toezicht houden op deze tunnels.