Afbeelding
Gory Smits

Joske pakt alle prijzen Grôtste Mââuwert

Algemeen carnaval

BREDA - De beste tonprater van Breda is bekend. Jos den Braber sleepte in Mezz alle prijzen in de wacht bij de verkiezing van de Grôtste Mââuwert van ut Kielegat.

Afgelopen zondagmiddag namen acht tonpraters het tegen elkaar op. Jos den Braber ging er met de hoofdprijs, publieksprijs en de Bredase Kul-trofee vandoor. Met zijn typetje Joske mââuwde hij over verschillende Bredase onderwerpen, winkels en cafés.

“Dit heeft hij mooi aan elkaar geregen”, stelt organisator Frans Schoester tevreden. Toch is hij verbaasd dat Den Braber alle prijzen gewonnen heeft, ondanks dat het al eens eerder gebeurd is. “Tja, dan ben je steengoed. Het publiek heeft echt genoten”, aldus Schoester.

Voor de drie prijzen zijn drie onafhankelijke jury’s aangesteld. De driekoppige vakjury beoordeelt de Mââuw van de Grôtste Mââuwert op carnavalesk humor, het typetje, de spreekstijl en het onderwerp. Daarnaast is ‘onderbroekenlol’ uit den boze.

De Bredase Kul-trofee is een aanmoedigingsprijs van de gemeente. Deze jury bestaat dan ook uit drie personen die vanuit de gemeente Breda zijn benoemd. Het (betalende) publiek kiest de winnaar van de publieksprijs.