Afbeelding
Quinten Bertens

Storm raast over Breda; bomen knakken (update)

Algemeen stormschade

BREDA - Op verschillende plaatsen in Breda zorgt de storm voor overlast en schade. Meerdere bomen blijken niet belast tegen de harde, nog steeds toenemende wind. In de Lovensdijkstraat ging een boom van zo'n twintig meter tegen de vlakte. De boom blokkeert de weg. De bus moet omrijden via de parkeerplaats parallel aan de rijbaan.

Vanwege de storm kondigde het KNMI al code Oranje af voor onder meer Brabant en Zeeland. De NS rijdt met minder treinen om op die manier beter te kunnen inspringen op omvallende bomen en andere rommel op het spoor. Voor automobilisten belooft het een drukkere avondspits te worden dan normaal, verwacht de ANWB.

Een boom in het park bij de Cimburgalaan en Boeimeerlaan is omgewaaid. De boom viel parallel aan het wandelpad in het parkje.

Bekijk foto's van de storm.

In de Cimburgalaan moest in een achtertuin een boom buigen voor de wind. De boom viel op een schuurtje in de tuin van de buren. Bij een huis aan de Van Evertseweg in Breda waaide het dak van een dakkapel los.

De bouwkranen bij het Amphia Ziekenhuis zijn met het oog op de verwachte storm op een na in ruststand gezet. Daardoor kunnen ze niet meer omvallen. De bouwer neemt daarmee alvast maatregelen vanwege de aangekondigde storm met windvlagen tot 120 kilometer per uur.

In Prinsenbeek waaide het dak van de kerk los (foto's). Daardoor moet de carnavalsdienst uitwijken.

 

Fietspad Leursebaan. foto Perry Roovers/SQ Vision