Afbeelding

Mannen die Bredase agenten belaagden langer vast

Politie

BREDA - Twee mannen uit Alblasserdam die ervan worden verdacht tijdens het carnavalsweekend geweld hebben gebruikt tegen de politie in Breda blijven in hechtenis tot aan de snelrechtzitting van donderdag 9 maart. De rechter-commissaris in Breda heeft dit dinsdagmiddag besloten.

Twee mannen van 27 en 36 jaar uit Alblasserdam worden verdacht van mishandeling van twee agenten in het centrum van Breda. Dit gebeurde toen de agenten probeerden de twee mannen aan te houden. Tijdens de arrestatie werden de agenten tegen het hoofd en in het gezicht geslagen, zo meldt de politie.

De 19-jarige man uit Roosendaal die een agent in zijn arm zou hebben gebeten na zijn aanhouding op de Markt in Roosendaal mag onder voorwaarden wel naar huis. Hij moet zich melden bij de reclassering.

Het is sinds 2015 gebruikelijk dat de rechter-commissaris in schokkende voorvallen zoals deze de voorlopige hechtenis van verdachten te verlengd totdat ze voor de rechter moeten komen. Ook in gevallen dat de verdachte geen strafblad heeft. Dit kan onder de voorwaarde dat die zitting snel plaatsvindt. Alle verdachten staan op donderdag 9 maart voor de politierechter.