Afbeelding
Perry Roovers

Kijkje achter de schermen bij nachtdienst politie

Politie

BREDA - De politie is zeven dagen in de week, 24 uur per dag actief. Met enige regelmaat verschijnen berichten op BredaVandaag waarbij te zien is dat de politie in actie is moeten komen. Ook ‘s nachts. Een van de agenten van Politieteam Markdal somde eens op wat hij tijdens een nachtdienst tegenkomt.

De opsomming op de Facebookpagina van Politieteam Markdal over zijn ervaringen tijdens de nacht van 23 maart op 24 maart is zeer gevarieerd. Onderstaand zijn, soms wat ingekorte, relaas.

00.20 uur: “Een man die bomen aan het rooien was naast een oprit van de snelweg kwam bekneld te zitten onder een boom. Hierdoor liep hij (open) breuken op aan zijn been. In samenwerking met de brandweer hebben wij de ambulancedienst geassisteerd bij de hulpverlening voor deze man.”

01.10 uur: “Melding van een deur van een woning die openstond. Dit was natuurlijk erg verdacht. Gelukkig bleek na diverse malen roepen de bewoonster gewoon thuis te zijn en was alles in orde. Zij was waarschijnlijk gewoon vergeten haar deur goed te sluiten.”

2.40 uur:  “Vanuit Tilburg deelgenomen aan een achtervolging die in de richting van Breda kwam. Uiteindelijk het voertuig, leeg, op een parkeerterrein aangetroffen bij een hotel. Er werden diverse boetes opgelegd. Onder andere voor de snelheid, negeren van een stopteken en het onverzekerd rijden.”

3.50 uur: “Vanaf een pompstation kwam een melding dat een man zich vreemd gedroeg bij zijn auto, die zwaar beschadigd was. Toen collega’s ter plaatse kwamen werd de man al snel agressief. Vermoedelijk was hij onder de invloed van diverse drugs. De collega’s hadden veel moeite om de man onder controle te houden. Personen die dermate onder de invloed zijn van drug voelen vaak geen pijn. Letsel bij henzelf en bij andere kan hen dan niets meer schelen.”

Met assistentie van collega’s werd de man in een cel geplaatst. “Omdat de man zich bleef verzetten hebben zij uiteindelijk de man geboeid in de cel gezet. Het onderzoek naar deze man loopt nog. Ook is er een arts ingeschakeld omdat de man zo erg onder de invloed van drugs was dat voor zijn gezondheid werd gevreesd.”

4.35 uur: “Passanten zagen een dronken man langs de Backer & Ruebweg lopen. Zij waren bang dat hij de snelweg A16 op zou lopen. Na enige zoekwerk troffen wij hem aan bij de McDonalds. De man bleek op stap te zijn geweest en zin te hebben in een lekker ontbijt! Dat hij daarvoor nog 2,5 uur moest wachten vond hij prima.”

5.45 uur: “Melding van een geluidsoverlast omstreeks 05.45 uur. Dit zou al de hele nacht bezig zijn geweest. Ter plaatse hoorden en voelden wij de bas bij de voordeur van de flat al. Terwijl het overlastgevende adres zich op de 3e verdieping bevond! Na duidelijk uitleg een een waarschuwing is de muziek direct uitgezet en gaven de bewoners aan excuus te gaan maken aan hun directe buren.”

6.00 uur: “Inbraak in een bedrijfspand via een aanliggend pand waar men aan het verbouwen is. Hierbij werden diverse computers meegenomen.”

6.30 uur: “Een persoon die het nodig vond om met alcohol achter het stuur te kruipen. Hij veroorzaakte hierbij een eenzijdig ongeval waarbij zij eigen auto op de kop terecht kwam. Hierbij heeft de man zelf geen letsel opgelopen. Hij bleek dermate (te)veel te hebben gedronken dat dit resulteerde in de inname van zijn rijbewijs. Deze zal naar het CVOM worden opgestuurd waar de Officier van Justitie zal bepalen wat er verder voor straf zal volgen.”