Logo bredavandaag.nl
Een scooterrijder is donderdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de kruising Crogtdijk - Konijnenberg.
Een scooterrijder is donderdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de kruising Crogtdijk - Konijnenberg. (Tom van der Put/SQ Vision)

Files na ongeval rondweg ‘signaal overbelast netwerk’

BREDA - De noordelijke rondweg stond donderdagochtend lange tijd vast van de A27 tot aan de A16. Ook de wegen naar de rondweg toe liepen daardoor vast. Oorzaak? Een ongeval op de kruising Konijnenberg - Nieuwe Kadijk.


“Wat je ziet gebeuren na een ongeluk zoals dit, zijn signalen van een overbelast netwerk”, laat de woordvoerder van de gemeente weten. “Er hoeft maar iets te gebeuren en de gevolgen reiken veel verder dan de plek des onheils zelf.”

De gemeente  constateert dat voor een verstopping op de rondweg een ongeval niet nodig is.  “Ook binnen de reguliere verkeersstromen zien we dat de drukte toeneemt.”

Alleen investeren in bijvoorbeeld Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) en stimuleren van fietsen is volgens de gemeente niet afdoende om dat te keren. “Wij zien dus ook de urgentie om versneld maatregelen te nemen. We komen daarom op verzoek van de raad eind 2017 met een actieplan Rondwegen.”

In dat actieplan wordt aangegeven hoe de stad reageert op de groeiende mobiliteitsbehoefte. “Daarin wordt vanzelfsprekend ook ingegaan op kortetermijnoplossingen voor knelpunt Belcrumweg/Konijnenberg. Voor de langere termijn (vanaf 2025) wordt onderzocht hoe de capaciteit van de beide rondwegen kan worden vergroot.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief