Nick en Simon. Een uur gezellig meezingen met de Volendammers. foto Jorgen Janssens
Nick en Simon. Een uur gezellig meezingen met de Volendammers. foto Jorgen Janssens

Nieuw seizoen Chassé: Jochem Myjer en Nick & Simon

Cultuur

BREDA - Chassé Theater heeft voor komend seizoen weer een zeer gevarieerd programma samengesteld. Cabaretiers zoals Jochem Myjer, Jandino en Claudia de Breij doen Breda aan, net zoals Nick & Simon, het Nationale Ballet en de Nederlandse Reisopera.

Het programma bevat ruim 400 voorstellingen en activiteiten. Naast de eerder genoemde artiesten komen ook Bert Visscher, Oleta Adams, Dana Winner, Mirusia, Woezel & Pip, Brandweerman Sam, Beauty en het beest en Sprookjesmusical De gelaarsde Kat naar het theater.

Met vijf theaters is het Chassé Theater partner in de Theateralliantie. De vijf brengen dit jaar Fiddler on the roof met in de hoofdrol Thomas Acda en Het grootste Zwanenmeer ter wereld, Was getekend Annie M.G. Schmidt, Hans Klok, Vamos!, My fair lady en Legendary Swordsmen (Chinees circus).

Ook gaat Chassé de komende jaren een samenwerking aan met Toneelgroep Oostpool, die vijf voorstellingen geeft. Toneelgroep Amsterdam presenteert in het Chassé Theater Het jaar van de kreeft, naar de roman van Hugo Claus, met Gijs Scholten van Aschat en Maria Kraakman.

In gesprekken met bezoekers over de programmering hoorde Chassé Theater de wens: meer ruimte voor talent en experiment. “Die wens wordt vervuld en dat is vooral terug te zien in de programmering in de MK2zaal met nieuwe namen zoals De Gemeenschap, Eva Line de Boer, tgECHO, Urland, Katja Heitmann, Dario Torterelli en Club Gewalt.”

Internationale Selectie
Chassé Theater presenteert opnieuw de Internationale Selectie, met topvoorstellingen die opvielen op de internationale theaterfestivals. Deze selectie is uitgebreid met het Explore Festival: onderscheidend, grenzeloos theater uit Marokko, Chili, China en Singapore.

De verkoop start maandag 29 mei om 11.00 uur in combinatie met het Chassé Theatervoordeel. De vrije verkoop start vrijdag 2 juni, 11.00 uur.