Duizenden zwaaien NAC uit op weg naar Tilburg en de eredivisie.
Duizenden zwaaien NAC uit op weg naar Tilburg en de eredivisie. Wijnand Nijs

Spelersbus NAC maakt zaterdag eind van de middag uitzwaairondje

NAC

BREDA - Geen training met een grootse vuurwerkshow of gezang dit keer voorafgaand aan de return tijdens de finale van de play-offs. Toch geeft NAC de fans de kans de selectie moet in te schreeuwen. Zaterdag dit keer, als de bus de dag voor de wedstrijd richting Gelderland vertrekt.

Vorig seizoen was het moment van het uitzwaaien van de spelersbus, voor de uitwedstrijd tegen Willem II, er een van kippenvel. Honderden supporters verzamelden zich bij het NAC-stadion om de spelers een hart onder de riem te kunnen steken. De bus vertrok door een haag van rook en rood vuurwerk richting Tilburg. "Uiteraard willen we zo'n uitzwaaimoment dit jaar weer faciliteren", schrijft NAC op zijn website.

De spelersgroep vertrekt dit jaar een dag eerder richting de plaats van bestemming, om in de buurt van Nijmegen te overnachten. Het uitzwaaien van de bus is daarom dit keer op zaterdagmiddag. Rond de klok van 17.45 uur arriveert de selectie met de bus bij het Rat Verlegh Stadion. De bus draait bij Vak G de promenade op en rijdt vervolgens langs die kant van het stadion richting P1. Aan die kant voegt de bus in op de Stadionstraat en vertrekt vervolgens via de Lunetstraat richting de plaats van bestemming. "Supporters die de spelers nog een laatste keer een hart onder de riem willen steken, kunnen zich daarom verzamelen op de promenade achter Vak G en Vak I en op P1, langs de Stadionstraat. De bus neemt hier uiteraard alle tijd voor", schrijft NAC woensdagmiddag op zijn website. Café Beatrix is ook deze middag geopend, van 15.00 tot 18.00 uur.

NAC traint deze week achter gesloten deuren in Zundert. "Op deze manier kunnen de spelers in alle rust en in volle focus toewerken naar de belangrijkste wedstrijden van het jaar", aldus NAC. Al werden ze daarbij gisteren afgeleid door een ondernemer in een Lamborghini die de club 110.000 euro aan premie in het vooruizicht stelde bij het behalen van de promotie.