Verkeerssituatie rond het station en park Valkenberg.
Verkeerssituatie rond het station en park Valkenberg. Wijnand Nijs

Bijna duizend ondertekenaars petitie veiligere Academiesingel

Algemeen Dodelijk ongeval

BREDA - Bijna duizend mensen hebben de petitie voor een veiligere Academiesingel ondertekend. De petitie werd afgelopen donderdag gestart door de Bredase Christel Ooms naar aanleiding van het dodelijke ongeval vorige week maandag.

Met de petitie willen de ondertekenaars de gemeente bewegen de Academiesingel opnieuw in te richten. Volgens haar is de herinrichting van de Academiesingel ten koste gegaan van de verkeersveiligheid. Een 37-jarige Bredase kwam om bij het ongeval vorige week. Haar vierjarige dochter overleefde de aanrijding met een vrachtwagen wel.

“De weg is versmald en daarvan zijn fietsers de dupe. Een noodlottig ongeval heeft de urgentie van het probleem onderstreept”, schreef zij op Petities.nl. “Wij vragen de gemeente om zo snel mogelijk maatregelen te nemen.”

Vrijdagmiddag stuurde wethouder Boaz Adank al een brief aan de raad waarin hij aangaf een onderzoek te zijn gestart naar de situatie. Daarbij wordt gekeken of en zo ja welke tijdelijke maatregelen de situatie zouden kunnen verbeteren.

Los daarvan nodigde de gemeente buurtbewoners uit voor een besloten bewonersbijeenkomst, donderdag. “Dit gesprek dient om ruimte te bieden aan vragen en opmerkingen over de verkeersveiligheid, maar ook om de gevoelens van verdriet en ongerustheid met elkaar te delen. Vanuit de gemeente zullen de burgemeester en ikzelf aanwezig zijn.”