Afbeelding
Stiltefestival

Meebewegen tijdens laatste repetities Internationaal Stiltefestival (video)

Cultuur

BREDA - Zes dagen lang is Breda het toneel voor de vierde editie van het Internationaal Stiltefestival. Op verschillende culturele locaties in Breda wordt werk van en door internationale theatergezelschappen gebracht.

Van 13 tot en met 18 juni 2017 vormt Breda het toneel voor de vierde editie van het Internationaal Stiltefestival waar dans en beweging centraal staan. Dansgezelschappen van over de hele wereld geven in deze week voorstellingen in Breda voor kinderen en hun ouders. Dansers uit Canada, Israël, Slovenië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland maken de voorstellingen voor kinderen.

Initiatiefnemer van het festival is dansgezelschap de Stilte. Het dansgezelschap heeft tijdens hun optredens in het buitenland voorstellingen ontdekt, die zij graag met het Nederlandse publiek wil delen.

Op woensdag 14 juni wordt het Internationaal Stiltefestival officieel geopend. Om 12.30 speelt de band l’Chaim in de Willemstraat, waar ook de expositie La Baracca te zien is. Deze expositie gaat over de rechten van het kind op het gebied van kunst en cultuur. Om 13.30 uur wordt het festival feestelijk geopend door onder andere Kindercultuurnachtburgemeester van Breda en het Canadese gezelschap Corpus.

BredaVandaag bezocht een van de laatste repetities van het gezelschap, waar dansers Mirella Castagna (Portugal), Gianmarco Stefanelli (Italië) en Tessa Wouters (Nederland) dansen op een choreografie van Venezolaanse Orlando Mardenborough en de Nederlandse Femke Somerwil.