Afbeelding
Peter Visser

Drie nieuwe City-spelers NAC maandag bij eerste training

NAC

BREDA - NAC heeft met Manchester City overeenstemming bereikt over de komst van Thierry Ambrose, Paolo Fernandes en Pablo Mari. De drie worden voor het seizoen 2017/2018 gehuurd van Manchester City. Ze staan maandag bij de eerste training van het nieuwe seizoen al op het veld.

Ambrose (20) en Fernandes (18) komen over van het Elite Development Squad (EDS) van City, terwijl Mari (23) al meer ervaren is en enkele jaren in de Spaanse competities heeft gespeeld.

Ambrose, een Franse aanvaller, is sinds 2013 onderdeel van de Jeugdopleiding van City en is sinds de O16 jeugdinternational voor Frankrijk. De jonge Spanjaard Fernandes verruilde in 2013 de jeugdopleiding van Zaragoza voor die van Manchester City, waar hij direct bij de onder-18 instroomde. Afgelopen zomer werd hij, toen nog 17 jaar, toegevoegd aan het EDS van de Citizens. Mari,  voluit Pablo Mari Villar, werd door City pas op latere leeftijd naar Manchester gehaald. De Spaanse verdediger begon zijn carrière bij Mallorca, waar hij voornamelijk voor het tweede elftal in actie kwam. Via drie seizoenen Gimnàstic werd hij in de zomer van 2016 door Manchester City gescout en aangetrokken. Afgelopen seizoen speelde hij voor Girona, dat onlangs promoveerde naar de Primera División.

Een zeer verheugde Technisch Directeur Hans Smulders stelt op NAC.nl dat het om drie 'zeer getalenteerde spelers' gaat, 'die passen in het plaatje dat wij voorafgaand aan het seizoen hebben geschetst'. "Voor Thierry en Paolo geldt dat zij wekelijks uitblinkers zijn bij het EDS van Manchester City en Pablo is al meer ervaren en heeft al flink wat wedstrijden gespeeld in Spanje. Voor alle drie geldt dat zij met hun specifieke kwaliteiten een substantiële bijdrage kunnen leveren aan ons elftal."