Afbeelding
Niels Paans

Na zomer bij alle 197 parkeerautomaten in Breda pinnen

Algemeen

BREDA - Breda begint direct na de zomer met de ombouw van 197 parkeerautomaten. De automaten worden geschikt gemaakt voor pinbetalingen. Bovendien wordt dan overal kentekenparkeren ingevoerd.

Daarmee haakt Breda in op de bestaande trend, waarbij ook afrekenen via mobiel op basis van kenteken steeds vaker praktijk is. “De tijd dat je alleen een kaartje achter je voorruit kon leggen, ligt een eind achter ons”, aldus de gemeentewoordvoerder in een toelichting.

“In de tussentijd is het voor automobilisten vooral makkelijker geworden om te betalen voor je parkeerplek. De vernieuwing van parkeerautomaten in Breda is dan ook ingegeven door enerzijds betaalgemak voor de gebruiker en anderzijds door het aanbrengen van meer eenheid en duidelijkheid in de manier van betalen in Breda.”

In de stad staan 197 betaalautomaten op straat. In circa 40 automaten is het nu al mogelijk met pin te betalen. In alle andere automaten kan alleen met contant geld worden betaald. "Het grote voordeel is dat je na het invoeren van het kenteken geen briefje meer achter de voorruit hoeft te leggen."

Breda had al ongeveer twintig automaten waar kentekeninvoer geldt, zoals de inloopstraten en een aantal in de Belcrum op de Speelhuislaan. “De parkeerder is gebaat bij zoveel mogelijk betaalgemak, dus overal pinnen en mobiel parkeren én eenduidig werkende betaalautomaten in de gehele stad”, motiveert de woordvoerder.

De ombouw van de automaten kost €550.000. De gemeenteraad heeft dit budget vorig jaar al toegewezen.