Afbeelding
BrIM Breda

Maand omrijden bij Graaf Engelbertlaan en Princenhagelaan

Algemeen wegwerkzaamheden

BREDA - De ontwikkeling van het bedrijventerrein Rithmeesterpark maakt aanpassing van de Princenhagelaan en kruising met Graaf Engelbertlaan noodzakelijk.

De gemeente pakt de verkeerssituatie aan tussen 28 juli en 28 augustus aan. De ontwikkeling van het bedrijventerrein en de toenemende verkeersdruk vragen om een grotere capaciteit van de Princenhagelaan. “Daarom komt er een extra uitvoegstrook bij de kruising met de Rithsestraat en de Graaf Engelbertlaan. Ook  worden de verkeerslichten vernieuwd op de kruisingen Graaf Engelbertlaan - Princenhagelaan en Princenhagelaan - Rithsestraat.”

Op die manier wil de gemeente de doorstroming op de Princenhagelaan en de zuidelijke rondweg verbeteren. In de eerste fase van het werk, tussen 28 juli en 18 augustus, wordt de hele Princenhagelaan inclusief noordelijk deel kruising Princenhagelaan - Graaf Engelbertlaan aangepakt. Deze is dan afgesloten voor alle verkeer vanaf de eerste afrit naar het Rithmeesterpark  tot aan de Graaf Engelbertlaan. Verkeer komende vanaf de A16 kan wel richting zuidelijke rondweg, echter niet de Princenhagelaan op en wordt omgeleid.

Ter hoogte van de kruising met de Rithsestraat is oversteken voor fietsverkeer altijd mogelijk. De bus gebruikt deze kruising ook als omleidingsroute.

Na 18 augustus wordt er gewerkt aan de kruising Princenhagelaan - Graaf Engelbertlaan. Verkeer blijft dan omgeleid worden, maar daarnaast is van 18 augustus tot en met 27 augustusverkeer richting Effen/Rijsbergen vanuit alle richtingen bij het kruispunt Graaf Engelbertlaan - Princenhagelaan niet mogelijk en wordt omgeleid.