Logo bredavandaag.nl
Prime Time Exhibitions

Rondreizende tentoonstelling met dode lichamen naar Breda

BREDA - Hoe ziet een lichaam er van binnen uit? Waar zitten welke spieren en waar de organen? Wie dat eens echt van dichtbij wil bekijken kan binnenkort terecht in Breda. De rondreizende tentoonstelling Real Human Bodies staat vier dagen in Hotel Brabant.


De titel van de tentoonstelling zegt het al: het gaat om echte lichamen.  Die zijn afkomstig van Amerikaanse donoren die hun lichaam ter beschikking hebben gesteld aan het Body Donation Program / Willed Body Program, aldus organisator Prime Time Exhibition Las Vegas.

De rondreizende tentoonstelling zegt de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers te willen doorgeven. Naast een aantal volledige lichamen zijn er ook zo’n 200 verschillende delen van lichamen te zien, zoals skeletten, ledematen en organen. Daarnaast bevat de tentoonstelling proefmodellen en 3D afdrukken.

De verschillende lichamen maken de werking van het lichaam duidelijk, zoals het bewegingsapparaat, hersenen en het zenuwstelsel en hart en de bloedsomloop.

Volgens de organisator blijft de waardigheid van de doden intact. “Optisch zijn de tentoongestelde lichamen van de orgaandonoren precies zoals bij studerende medici bij de anatomische opleiding.”

De tentoonstelling Real Human Bodies is van 31 augustus t/m 3 september te zien in Amrath Hotel Brabant aan de Heerbaan 4 in Breda. De tentoonstelling is geopend tussen 11.00 en 18.00 uur. Toegang bedraagt voor scholieren en studenten €10 en voor volwassenen €15. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief